skip to Main Content
Gratis verzending vanaf € 75,-
Verrassende Kleuraccenten

Verrassende kleuraccenten

Bent u al op de hoogte van de laatste trends? Klanten vinden het namelijk fijn goed geadviseerd te worden. Ziet u tussen alle trends de juiste trend even niet meer? Nicolaas Verf is voor u op zoek gegaan naar verrassende kleuraccenten in huis en legt u graag uit welke keuzes u hierin kunt doorlopen.

Basistinten of kleur?

Het is belangrijk om te beginnen bij het uiterlijk van het huis, zoals de vloer, muren en ramen. Hierbij kan de keuze worden gemaakt tussen de naturel look met basistinten of een interieur met kleur. Denk aan ‘RAL 9010, RAL 9002 of RAL 509 uit Histor Collection.

Nicolaas Verf

Kleur de kozijnen, vloer en muren

Afstemmen speelt een belangrijke rol. Voor een prachtig eindresultaat is het verstandig om de kozijnen, vloer en muren op elkaar af te stemmen. Wanneer er voor een donkere vloer wordt gekozen kunnen de muren en kozijnen het beste licht worden gelaten. Wijk eens af van RAL 9001 en gebruik bijvoorbeeld RAL 7044, RAL 1013 of RAL 1015 voor meer diepte en contrast.

Nicolaas Verf

Wordt er voor een lichte vloer gekozen? Dan kan het mooi zijn om de muren en kozijnen juist donkerder te verven. Op deze manier worden er contrasten in het huis gecreëerd. Kies een grijze toon, zoals RN.01.38 of een warmere taupe kleur Sikkens van D0.03.56.

Nicolaas Verf

Kleurverloop op muren

Tegenwoordig zien we veel kleurverloop op muren. Zo kunt u een muur bijvoorbeeld beginnen met zeegroen (L7.10.83) en over laten lopen naar blauw (R5.12.80). Houdt hier kozijnen neutraal bij. Met kleurverloop krijgt een huis net even wat meer karakter. Benieuwd naar de beste techniek die u hiervoor kunt gebruiken? Bekijk hier het filmpje.

Meer verrassende kleuren

Vraagt de klant om echt iets anders? Denk dan aan bruin RAL 8011, geel RAL 1018 of een andere flitsende kleur voor kozijnen of deuren. Vandaag de dag is alles mogelijk. Bruin staat ook mooi bij blauw RAL 5024. Deze combinatie zorgt voor een rustgevend gevoel. Geel haalt letterlijk de zon in huis!

Nicolaas Verf

Nicolaas Verf

Advies van Nicolaas Verf

Het helpt om goede voorbeelden van andere interieurs te tonen aan klanten die twijfelen. Een totaalsfeer geeft meer beleving dan een kleurenstaal. Kijk eens op de websites van Histor of Flexa voor inspiratie. Bij Nicolaas Verf haalt u alle kwaliteitsverven in passende RAL kleuren. Natuurlijk krijgt u bij het mengmachine ook altijd een passend advies.

Back To Top