skip to Main Content
Gratis verzending vanaf € 75,-
Tips Voor Het Gebruik Van Matte Verf

Tips voor het gebruik van matte verf

Verf is de manier om een ruimte een hele andere look te geven. Een witte ruimte kleur geven of juist een gekleurde ruimte neutraal maken. Klussen waar u regelmatig aandacht aan besteedt. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor zijdeglans of hoogglans. Toch creëert u met matte verf meer karakter in ruimtes. Benieuwd naar het gebruik van matte verf?

1. Matte verf voor alle ruimtes

Nicolaas Verf verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Ook matte verf kunt u daarom in alle ruimtes gebruiken. Van ruimtes die dagelijks worden gebruikt tot vochtige ruimtes. Zitten er veel beschadigingen op de muren? Een extra reden om matte verf te gebruiken, want dat laat de muur weer stralen.

2. Creëer contrasten

Matte verf is dé verf waarmee contrasten worden benadrukt. Heeft uw klant een muur waar kunstobjecten of schilderijen uit moeten springen? Gebruik matte verf!   

3. Combineer felle en donkere kleuren

Verschillende soorten verf dekken niet altijd in één keer. Bij matte verf vermijdt u dit probleem, want matte verf is hoog in pigment. Hierbij maakt het niet uit welke kleur u kiest, alles dekt voor 100%. Als u felle kleuren in hoogglans gebruikt, komen de kleuren vaak hard over. Terwijl matte verf een ruimte juist sfeervol en comfortabel maakt.

4. Verf in banen

Wilt de klant een uniek contrast? Verf de muur in horizontale banen. Hierdoor wordt de muur een echte eyecatcher. Wissel kleuren met elkaar af of breng één kleur in hoogglans en mat aan.

5. Verf deuren en lijsten

Liever geen grote veranderingen in een ruimte? Verf deuren en lijsten met matte verf om het contrast tussen de muren en deuren te vergroten.

Nicolaas Verf

En… Wat gaat u uw klant adviseren? Voor meer informatie over onze matte verf, geven wij u graag passend advies in onze winkel in Leiden. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.

Back To Top