skip to Main Content
Gratis verzending vanaf € 75,-
Sikkens RIJKS Kleuren

Sikkens RIJKS kleuren

Sikkens RIJKS kleuren

De Sikkens RIJKS kleuren bevat een selectie kleuren die toegepast zijn in het vernieuwde Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum, ontworpen door architect Pierre Cuypers, werd in 1885 in gebruik genomen. Dit architectonisch meesterwerk was na meer dan 100 jaar intensief gebruik toe aan een fundamentele opknapbeurt.

De opdracht aan de architecten luidde: ontdoe het gebouw van latere toevoegingen en zorg ervoor dat het weer één geheel wordt.  De heldere indeling van Cuypers is, waar mogelijk, hersteld. Ook zijn de monumentale decoraties teruggebracht in de Eregalerij, de Voorhal, de Nachtwachtzaal en in de trappenhuizen. Cuypers’ signatuur is het mooist bewaard gebleven in de bibliotheek die in grote lijnen zijn oorspronkelijke vorm en decoratie heeft behouden.

Onder leiding van de experts van Stichting Restauratie Atelier Limburg reconstrueerde Sikkens aan de hand van onderzoek naar oude verflagen de oorspronkelijke kleuren van Cuypers. Samen met de grijstonen, die de interieurarchitecten ontwikkelden voor de wanden en gewelven in de zalen, resulteerde dit in de Sikkens RIJKS kleuren.

De gebruikte muurverf in het Rijksmuseum is Sikkens Alphacryl Pure Mat SF  een extreem matte schrobvaste, oplosmiddelvrije binnenmuurverf.

Maar wij kunnen deze kleuren natuurlijk ook in allerlei andere verftypes voor u maken.

De Sikkens Rijkskleuren kunt u nu ook terugvinden in onze online kleurenwaaier. Let op. Kleuren op het scherm kunnen afwijken van de originele kleur. Ook door glansverschil kunnen sommige kleuren anders worden waargenomen.  Wij adviseren u ten alle tijden de originele kleuren in de waaier Sikken RIJKS kleuren te raadplegen of een proefvlak op te zetten.

 

 

 

Back To Top