Geplaatst op

Owatrol Floetrol, een geweldig hulpmiddel.

Owatrol Floetrol is een conditionerings- / toevoegingsmiddel voor watergedragen verf (acrylverf) en/of emulsieverf.  Floetrol heeft speciale eigenschappen. De Floetrol verlengt de ‘open tijd’ van de verf, waardoor deze langer te verwerken is. De verf blijft ‘langer nat’. Hierdoor zal de verflaag mooi en evenwichtig uitvloeien. Zo voorkom je overlappingen, aanzetten, strepen en schaduwproblemen.

Zeker tijdens deze warme dagen trekt de watergedragen lak en latex “te” snel aan, waardoor je een nieuw wereldrecord snel schilderen moet neerzetten, anders is de lak al licht aangedroogt, en deze wordt dan met uw kwast kapot getrokken. Met strepen, aanzetten of vellen als gevolg. Erg frustrerend en het geeft onnodig extra werk. Wij hebben de Floetrol getest en zijn zeer blij verrast met het resultaat. Niet alleen duurt het langer voordat de lak droogt, maar ook de verwerking gaat direct veel soepeler. Er ontstaat een mooie vloeiing en de glansgraad en kleur blijft behouden.

Voeg maximaal 8% Floetrol toe aan uw lak en u zult verbaasd zijn van het resultaat. Let wel op, Floetrol kan alleen toegevoegd worden aan watergedragen lakken en watergedragen muurverven. Niet gebruiken in blanke lakken.

FLOETROL VOORDELEN

  • Doordat het wordt gemengd met de verf en niet ‘verdampt’, heb je meer verf.
  • Bespaar geld, doordat je niet extra verf hoeft te gebruiken voor het wegwerken van aanzetten/ strepen. (1 liter extra verf). Dus ook geen extra arbeid.
  • Schilderen van plafonds en muren wordt een makkie.
  • Floetrol kan gemengd worden met alle kleuren! Bij normaal gebruik treedt er geen voor het oog waarneembaar kleurverschil op.
  • Schilder als een professional!
  • Vergemakkelijkt de verwerkbaarheid van de verf in moeilijke omstandigheden (hoge temperatuur en/of hoge luchtvochtigheid).
  • Ophoping van verf aan de uiteinden van de roller wordt vermeden.
  • Floetrol kan zowel binnen als buiten worden toegepast.
  • Wanneer je Floetrol gebruikt in een airless spray kun je volstaan met 20% minder druk, waardoor je minder verf verspilt.

Wij hebben de Floetrol in meerdere verpakkingen in onze webshop. Via deze link komt u rechtstreeks bij het product.

Tip!

Kunstenaars / decoratie
Floetrol van Owatrol is niet alleen een ‘handig stuk gereedschap’ voor professionele schilders en de slimme klussers. Sinds de ontdekking van dit product gebruiken veel kunstenaars Floetrol. De rage is overgewaaid vanuit Amerika. Ze noemen het ook wel Acryl-gieten oftewel paint pouring of fluid art. Momenteel een grote rage ‘all over the world’ en steeds populairder in Nederland. Klik hier voor de link naar Instagram voor de mooie dingen die @artist_miranda maakt.