Geplaatst op

Tips voor buiten schilderen in de herfst en winter

Buiten schilderen in herfst en winter

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Regen, hagel, wind en kou. De herfst en winter hebben weinig ideale weersomstandigheden voor de buitenschilder. Moet er toch buiten geschilderd worden? Houd dan goed de luchtvochtigheid in de gaten. De actuele luchtvochtigheid kunt u checken middels een online weerkaart of met een hygrometer.

Relatieve Luchtvochtigheid

Op een koude, droge dag is het gunstiger om buiten te schilderen dan een warmere dag met een hoge relatieve luchtvochtigheid (R.V). Bij dauw, mist en regen is aflakken uit den boze; de verf slaat dan volledig mat uit. De meeste buitenverven zijn bruikbaar bij een R.V. tot 65%. Bij professionele buitenverven is dit zelfs tot een R.V. van 85% à 90%. Overigens geldt hierbij wel één gouden regel: het mag niet vriezen!
Neem geen risico en beperk u bij wisselvallig weer tot het gronden of overgronden. Duurzaam schilderwerk bestaat op nieuw of kaal hout uit minimaal drie verflagen: twee grondlagen en één aflaklaag.

Vochtige ondergrond

Is de ondergrond vochtig (geweest) door beschadigde verflagen of omdat het onbehandeld buiten heeft gestaan? Dan is het verstandig om een paar maanden te wachten met aflakken. Vocht van binnenuit krijgt zo de kans om te verdampen. De grondlak biedt voldoende bescherming tegen invloeden van buitenaf, waardoor het aflakken prima kan wachten tot het voorjaar, bij droger en stabieler weer.

TIP: Laat u de grondverf mengen in de aflakkleur, dan ziet het er meteen verzorgd uit en volstaat één aflaklaag voor een perfecte dekking.

Onze aanraders voor buitenverf in herfst en winter;

Wilt u juist nu nog dat ene verfklusje buiten afmaken, zo tegen de herfst, kijk dan eens naar de volgende buitenverf producten;[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″]

[/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]